Aangesloten bij…

Leef in Aandacht werkt professioneel en is aangesloten bij-, en onderschrijft de professionele uitgangspunten van:

De VMBN (Vereniging van Mindfulnesstrainers Nederland)
VMBN logoDeze, in 2009 opgerichte, beroepsvereniging heeft als uitgangspunt dat mindfulnesstraining een specifiek vakgebied is dat van trainers gerichte opleiding, achtergrond en ervaring vraagt.

De VMBN vindt het belangrijk dat mindfulnesstrainers zijn opgeleid in het geven van de training, en daarnaast zelf ruime ervaring hebben in de mindfulnesspraktijk die ze overbrengen aan anderen. Men verwacht van de trainersleden dat ze de mindfulness belichamen en op die manier, vanuit eigen ervaring, de training overdragen.

De NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg)Link naar de site van De NFG
De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, opgericht in 1986, is een onafhankelijke federatie die poogt een inspirerend en tegelijkertijd realistisch alternatief te bieden voor de hedendaagse gezondheidszorg. De NFG hanteert kwaliteitscriteria en kent een klachtenreglement en tuchtrechtsysteem.

AGB-code zorgverlener: 90-042380,
praktijkgegevens: Leef in Aandacht, coaching en mindfulness, AGB-code 90-51170Logo RBNG

RBNG en TBNG licentienr.: 809564R. Dit betekent dat Leef in Aandacht geregistreerd staat in het Register van Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg en valt onder een tuchtrechterlijke regeling.
(Klik voor een pdf-folder van RBNG of TBNG, of om de licentie van Leef in Aandacht te zien.)

IVM (Instituut voor mindfulness)
Instituut waar de opleiding tot mindfulnesstrainer verzorgd wordt. De oprichter van het instituut, Johan Tinge, heeft een belangrijke rol gespeeld in de introductie van mindfulness in Nederland, én bij het tot stand komen van de hierboven genoemde VMBN.

Compassietraining.nl
Site van Frits Koster over de compassietraining (MBCL), waar ook de gecertificeerde trainers vermeld staan. 

STN (Stichting Taijiquan Nederland)
De STN ziet graag goed opgeleide en bewuste leraren en integere leerlingen. Eigenlijk geheel volgens de mentaliteit en de filosofie van de Tai Chi. Hiervoor heeft de STN een Beroepscode.

Aandachttraining.info
Misschien wel de bekendste mindfulness-website van Nederland, met veel info. Trainers die professioneel werken en gecertificeerd zijn kunnen op deze site hun trainingen laten vermelden.

SKGV (Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers)
De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV) beheert het beroepsregister van geestelijk verzorgers in zorginstellingen. Dit register heeft tot doel het professionele niveau van de beroepsgroep te waarborgen en maatschappelijke erkenning te stimuleren.
Aangeslotenen die een training bij Leef in Aandacht volgen kunnen hiervoor accreditatiepunten krijgen.

Daarbij wordt Leef in Aandacht o.a. vermeld bij:

Pin It on Pinterest