Downloaden

Op deze pagina bieden we enkele geleide meditaties aan om te downloaden en thuis mee te oefenen. De bestanden zijn in mp3 formaat. U kunt ze op uw computer, mp3 speler of mobiele telefoon zetten.

Downloaden kan door met de rechter muisknop op het bestand te klikken en te kiezen voor de optie “Opslaan als…” of woorden van gelijke strekking. Kies een plaats of map op uw harde schijf waar u het bestand wilt bewaren en van waaruit u het kunt beluisteren.

Voor deelnemers van de mindfulness– en compassietrainingen zijn extra meditaties beschikbaar, die respectievelijk op deze en deze pagina (beveiligd met een wachtwoord) te vinden zijn. 

Geleide meditaties

Een aantal geleide meditaties van goede geluidskwaliteit. Deze meditaties worden ook gebruikt in de mindfulnesstraining.

3 minuten ademruimte
10 minuten aandacht voor de adem

Stiltemeditaties

Op deze pagina hebben we ook een aantal stiltemeditaties gezet. Gewoon, stilte en na een bepaalde tijd een belletje om aan te geven dat de tijd verstreken is. Zodat u kunt mediteren en niet op de klok hoeft te letten.

Met de komst van de smart-phones en de vele extra app’s die hiervoor te downloaden zijn, zijn deze meditaties waarschijnlijk binnenkort overbodig.
Nagenoeg iedereen heeft minimaal een timer op zijn telefoon.
Mocht u tóch behoefte hebben aan een mp3 bestand met alleen stilte en een belletje, dan staan ze hier voorlopig nog…

10 minuten stiltemeditatie
20 minuten stiltemeditatie
30 minuten stiltemeditatie

Veel leerzame momenten toegewenst met behulp van deze meditaties!

Pin It on Pinterest