Trainer Jorrit Berends

Hij is een geboren en getogen “Loenenaar” en woont nu in Ugchelen. Jorrit is getrouwd met Debby en is vader van Kim en Yannick.

Hij beoefent reeds 27 jaar oosterse gevechtskunst waaronder pencak-silat en T’ai Chi. Op deze manier kwam hij in aanraking met oosterse religie en filosofie sterk gerelateerd aan mindfulness. Hij is 2 keer naar Indonesië geweest voor pencak-silat training en heeft daar examen gedaan. Tevens is hij trainer in deze discipline. Later is hij zich meer gaan verdiepen in de innerlijke gevechtskunst T’ai Chi en Chi Kung. Hij volgde workshops bij o.a. grootmeester William Chen. Vanaf 2005 beoefent hij intensief ZEN meditatie en volgt regelmatig ZEN retraites,
Jorrit Berendsonder andere bij Ton Lathouwers.

Vanaf 2005 beoefent hij Mindfulness, hij haalde in 2013 zijn Certificaat Mindfulness trainer bij het Instituut voor Mindfulness (IVM) en verzorgt sinds 2012 ook trainingen.
VMBN logo

Ik ben een “mens mens” en wordt gedreven door het werken met groepen. Het sociale- en respectvolle element staat hierbij voor mij centraal. Ik heb van nature een sterk ontwikkeld emphatisch vermogen, wat ik voor reflectie gebruik tijdens de trainingen om ervaringen in het hier en nu te benoemen. Mensen ervaren mij als “sereen” en beluisterend.
Mijn manier van werken is gericht op eenvoud.

Ik heb een passie voor mindfulness omdat het bewustwording geeft op automatische patronen van de mens. Je leert om echt je zintuigen in het hier en nu te gebruiken in plaats van je gedachten hierover! Dit heeft mij vrijheid gegeven in momenten van stress en persoonlijk lijden en heeft de kwaliteit van mijn bewustzijn verhoogd.

Ik zie het als een uitdaging om mensen te trainen dit zelf op eigen wijze te mogen ervaren.

Naast mindfulnesstrainer ben ik werkzaam als kwaliteitsmanager in het bedrijfsleven en zie het als een uitdaging om mindfulness hier te integreren. Het bedrijfsleven ervaar ik vaak als een rationele wereld gedreven door financiële doelstellingen. Het gevolg is dat mensen (en ook ikzelf) hierin meegaan en op momenten los kunnen raken van directe ervaringen. Het gevolg hiervan is stress. Mindfulness geeft een hele andere kijk op leven en is een bewezen vorm om stress in het bedrijfsleven te reduceren.

Pin It on Pinterest