Mindful wandelen met Leef in Aandacht

Mindfulness stiltewandeling voor volwassenen en lentewandeling voor kinderen op 1 april

Op zaterdagmorgen 1 april van 09.00 tot 11.00 uur organiseert Leef in Aandacht in samenwerking met Opgroeien in Aandacht een mindfulness stiltewandeling voor volwassenen en een mindfulness lentewandeling voor kinderen. Beide wandelingen starten op dezelfde tijd en locatie, maar volgen een andere route. 

De wandeling voor de volwassenen is voor iedereen toegankelijk, zowel (ex)deelnemers, als ‘gewoon’ geïnteresseerden in mindfulness. Ervaring met mindfulness is dus niet nodig om deel te kunnen nemen.

De mindfulness lentewandeling is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Zowel kinderen die al een mindfulnesstraining gevolgd hebben als kinderen die geen ervaring met mindfulness hebben, zijn welkom!

Ouders zijn niet verplicht om mee te doen met de wandeling voor volwassenen wanneer ze hun kind(eren) opgeven – en andersom. Het is dus geen ouder-kindwandeling. 

Mindfulness stiltewandeling voor volwassenen

Het eerste half uur van de wandeling geeft Jorrit Berends een korte uitleg over mindfulness en doen we wat inleidende oefeningen. Wat maakt dat we afgeleid raken tijdens het wandelen? Hoe kun je de aandacht vervolgens trainen, zodat je meer bewust bent van de wandeling in plaats van bijvoorbeeld in gedachten verzonken zijn. De rest van de wandeling brengen we in stilte door, waardoor we onze zintuigen meer zullen gebruiken en de stilte kunnen ervaren. 

Een reactie van een deelnemer aan een vorige wandeling: “Ik was me tijdens het wandelen in deze prachtige natuur bewust van de vele gedachten die me steeds bezighielden. Vervolgens kon ik de aandacht weer terugbrengen bij de wandeling zelf”.

Mindfulness lentewandeling voor kinderen (6 t/m 12 jaar)

Een stuk wandelen saai? Echt niet! Er is super veel te ontdekken als je loopt met je zintuigen ‘open’. Mindfulnesstrainer voor kinderen & jongeren Linda Nijhof vertelt er van alles over en natuurlijk gaan we het vooral ervaren. We gaan oefenen om met èn zonder aandacht te lopen. Tussendoor doen we allerlei mindful-spelletjes, onderzoek-opdrachten, yoga in de buitenlucht en nog veel meer! Ook zullen we werken met de dingen die we onderweg in de natuur tegenkomen. Deze keer is het thema lente 🙂 Heb je zin gekregen om mee te doen? Overleg het dan even thuis en geef je hieronder op!

Praktisch

Na afloop van de wandelingen komen de twee groepen weer bij elkaar en is er de gelegenheid om wat te drinken en na te praten bij de kiosk.

Heb je zin om mee te gaan?
De wandelingen gaan door bij minimaal 5 deelnemers per groep. Bij flinke regenval zullen de wandelingen niet doorgaan.

  • Waar: parkeerplaats (achter de kiosk) bij het Leesten in Ugchelen, Hoenderloseweg 191. Meer info op hetleesten.nl
  • Tijd: verzamelen om 8.50 uur, we vertrekken om 09:00 uur. We zijn rond 11:00 uur weer terug.
  • Kosten: een vrije gift na afloop. 50% hiervan gaat naar een goed doel: de verhuizing van Dharmatoevlucht in Apeldoorn.
  • Aanmelden? Graag! Via onderstaand formulier: 
    • Heel graag i.v.m. het kunnen afmelden bij slecht weer.

    • Gebruik dit veld om eventueel meerdere namen op te geven.
    • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This