Trainingsinfo en kosten

<< algemene info over mindfulness
Of klik hier voor een folder

Programma

In de mindfulness- / aandachttraining wordt onder andere aandacht besteed aan:

  • Begeleide aandachtmeditatie,
  • Eenvoudige lichaamsoefeningen die langzaam en met aandacht uitgevoerd worden,
  • Aandachtoefeningen om toe te passen in het dagelijks leven,
  • Achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie.

De golven zijn niet tegen te houden, maar je kunt wel leren surfen.De oefeningen worden altijd gedaan met respect voor uw grenzen.

Door ervaringen met elkaar uit te wisselen, krijgt u steun van de groep en de trainer. Aandachttraining is echter geen therapie en geen praatgroep. Ook is het geen vervanging van andere behandelmethoden, maar een aanvulling daarop.

Reacties van cursisten:

“Nooit verwacht dat het effect van de training zó groot zou zijn. Alsof er een knop omging. Ik kan daar alleen maar dankbaar voor zijn...”

Marlieke

Lees meer reacties van cursisten  >>

Opbouw

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur.
Tussen bijeenkomst 6 en 7 is een oefendag in stilte.
Gedurende de hele training (en daarna) oefent u thuis elke dag met behulp van MP3’s en een werkboek.

Kosten en vergoeding

De kosten voor particulieren en ZZP’ers zijn € 495,= (incl. BTW). Betaling geschiedt vooraf door middel van overmaking. Voor minima en studenten is een aanpassing van de prijs mogelijk en u kunt in 2 termijnen betalen. Neemt u contact op als u hiervan gebruik zou willen maken of vermeld dit duidelijk op uw inschrijving. Mensen met een PGB kunnen ervoor kiezen dit voor de training te gebruiken.

Soms is vergoeding achteraf van (een deel van) de kosten door de zorgverzekering mogelijk. Leef in Aandacht heeft een AGB-code. In dit blog geven we u een aantal tips.

Wanneer uw zorgverzekeraar niet vergoedt, kunt u een coulance-aanvraag indienen. Print dit formulier, vul uw gegevens in, onderteken, voeg een folder van Leef in Aandacht bij, alsmede een kopie van de factuur.

Voor 2017 zijn er een flink aantal zorgverzekeraars die een deel van de MBSR training vergoeden. Lees daarover meer in dit blog.

Voor bedrijven – of wanneer de werkgever of een instantie de training betaalt – is de prijs € 825,= (incl. BTW).

Inbegrepen

In de prijs inbegrepen zijn het werkboek, oefen-MP3’s, koffie en thee voorafgaand aan iedere bijeenkomst, lunch tijdens de stiltedag en een telefonisch kennismakingsgesprek. Aan een persoonlijke kennismaking kunnen extra kosten verbonden zijn.
In de trainingsprijs is 10% solidariteit opgenomen. Dit betekent dat 10% van het bedrag wordt gebruikt om minder draagkrachtigen aan de training te kunnen laten deelnemen.

Meedoen?

Als u overweegt mee te doen, kunt u in een vrijblijvend voorgesprek meer informatie over de training krijgen, vragen stellen en kennismaken met de trainer. Samen kijken we of de training geschikt voor u is. Neemt u dus gerust contact op.
Iedere groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.
De cursusdata vindt u in de agenda.

Annuleringsregeling

Bij annulering tot vier weken voor aanvangsdatum wordt € 35,- in rekening gebracht.
Bij annulering van vier weken tot een week voor aanvangsdatum is dat 50% van het trainingsgeld.
Binnen een week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk.

Nadere informatie wordt u gegeven tijdens het (telefonische) intakegesprek, dat plaatsvindt na uw aanmelding via deze pagina.
Twijfelt u nog? Lees dan op deze pagina een aantal samengevatte artikelen, of neem contact op. U kunt ook  een folder downloaden.

Pin It on Pinterest